Forløb 3: "Feste feiern: Mein Geburtstag!"

Tredje forløb: ’Feste feiern – mein Geburtstag’ handler om fødselsdag - med alt hvad dertil hører. Med dette emne tages der udgangspunkt i elevernes nære livsverden, for hvem er ikke interesseret i at beskæftige sig med sin fødselsdag! Eleverne skal bl.a. finde ud af, hvornår de andre i klassen har fødselsdag, de skal lære at sige tillykke med fødselsdagsdagen (også på andre sprog), at skrive en fødselsdagsinvitation og selvfølgelig at skrive en ønskeliste.

Forløbet indeholder nogle youtube-videoer, der primært indeholder forskellige fødselsdagssange, så eleverne får hørt autentisk tysk. Det autentiske kommer også til udtryk ved, at der i en lektion bliver leget typisk tyske fødselsdagslege, der indeholder bevægelse. Bevægelseselementet er ligeledes til stede, når eleverne går rundt i klassen og spørger deres kammerater om, i hvilken måned de har fødselsdag/hvad de ønsker sig - samt i en ’Laufdiktat’.

Til sidst i forløbet laver eleverne igennem en ’Laufdiktat’ med forskellige billed-stationer en fødselsdagsmenu, der som sit udgangspunkt har den kendte chunk: ’Ich möchte…’ nu koblet til verberne ’essen’ og ’trinken’. Afslutningsvis samles invitationen, ønskelisten og fødselsdagsmenuen til et nyt kapitel i Bookcreator